Sportactiviteiten
Trefpunten starten weer met sporten!

Het trefpunt Oud-Turnhout startte eind mei met lijndansen en ook de leden van trefpunt Kontich centrum dansten deze week weer voor het eerst!

Natuurlijk waren wij weer benieuwd hoe dit voor hen verliep en spraken we met Maria, trefpuntverantwoordelijke van het trefpunt Kontich Centrum:

Dag Maria, hoe hebben jullie de heropstart ervaren?

Ongelooflijk! Het is echt heel goed verlopen. We mochten van de gemeente het basketbalterrein gebruiken, dus we hadden veel ruimte om te dansen en afstand te bewaren. De ondergrond was goed, enkel kort draaien was moeilijk, dat hebben we opgelost met wisselpassen.

We hadden geen stroom, dus we moesten een alternator gebruiken, maar gelukkig hebben we een goede technieker die een installatie voorzag en ervoor zorgde dat alles goed werkte.

De groep was onderverdeeld in verschillende kleinere groepjes die telkens op een ander tijdstip dansten. De voorzitter had voor ons de richtlijnen geprint en we hebben een ‘coronaverantwoordelijke’ aangewezen die de reglementen voorleest aan de deelnemers, zodat iedereen goed op de hoogte is van wat wel en niet kan.

Het vraagt allemaal wel veel voorbereiding, maar het was heel plezant en volgende week dansen we weer!

Vorige week spraken we  met trefpuntverantwoordelijke Tony van het trefpunt Oud-Turnhout:

Dag Tony waren jullie blij om terug te sporten of was er toch wat twijfel om op te starten?

We waren heel blij. Ik had al van verschillende leden gehoord dat ze graag weer zouden starten, we dachten ook na over hoe we dit zouden aanpakken. Iedereen had het dansen echt gemist, dus de leden waren super enthousiast toen we weer konden dansen.

We konden natuurlijk niet in de zaal dansen, maar er is gelukkig wel een hele grote parking van de gemeente waar we mochten dansen en we kregen ook toegang tot elektriciteit.

Met krijt brachten we markeringen aan op de grond zodat de mensen ruim 2 meter van elkaar stonden. De ondergrond was niet overal even egaal, dus ook daar moesten we rekening mee houden.

In november waren we gestart met een nieuwe groep, we hoopten dat iedereen zou terugkomen en ja hoor, niemand is weggebleven!

Het was prachtig weer buiten! Het was super leuk. Ook de buren kwamen eens een kijkje nemen. Maar we hangen momenteel wel af van het weer. Als het regent kunnen we natuurlijk niet dansen, het mag ook niet veel te warm worden, want veel schaduw hebben we niet.

We hadden ontsmettingsalcohol, er zijn ook mondmaskertjes, maar in de buitenlucht met zo’n grote afstand van elkaar is dat nog niet nodig. De mensen stonden ruim 2 meter van elkaar, bijna 3 meter zelfs

We hebben ons goed geïnformeerd, alles goed doorgenomen. We vragen onze leden ook op maximum 5 minuten op voorhand naar de lijndans te komen en meteen huiswaarts te gaan als het afgelopen is.

Goed weer, zonnetje scheen, goed geamuseerd. Volgende week dansen we weer!