Sportactiviteiten
In de media - Veilig fietsen in groep
Leden van OKRA-SPORT+ trefpunt Muizen krijgen eerste les 'elektrisch fietsen in groep'
Gazet van Antwerpen - Dinsdag 18 april 2017
(Dossier Mobiliteit)

"De elektrische fietsen moeten achteraan." Wegkapitein Roger Vervloet brengt de richtlijnen die hij even voordien tijdens de cursus 'elektrisch fietsen in groep' heeft gekregen, meteen in de praktijk. Steeds meer actieve senioren verkiezen een elektrische fiets, ook als ze met de beweging voor gepensioneerden, OKRA-SPORT+, op igroepsuitstap gaan. OKRA-SPORT+ organiseert daarom cursussen voor de deelnemers.

Het voorbije jaar werden in ons land 186.000 elektrische fietsen verkocht. Dat is 39,2% van alle fietsen die in 2016 werden verhandeld. Steeds meer gebruikers zijn jonger dan vijftig, maar toch zijn nog altijd zes op de tien elektrische fietsers ouder dan vijftig. Dat beseft ook OKRA, dat sinds 2014 cursussen elektrisch fietsen voor zijn leden organiseert. Sinds kort zit ook de cursus 'elektrisch fietsen in groep' in het aanbod. De OKRA-senioren van Muizen (Mechelen) mochten de spits afbijten.

Lees hier het volledige artikel. (of online via deze link)

Cursus Veilig (elektrisch) fietsen in groep
OKRA-SPORT+ heeft de geknipte cursus voor jou.

OKRA trefpunten kunnen de cursus gratis aanvragen.

Klik hier om te zien of er een cursus bij jou in de buurt is.