Sportactiviteiten
Nieuws
Go with the vélo
Go with the vélo! 

Woensdagfietsdag.be wil Vlaanderen op de fiets krijgen. Of toch minstens één dag per week. Omdat de auto nemen vaak een gewoonte is. en omdat alle excuses goed zijn om toch maar niet te fietsen. Te nat, te koud, te moeilijk ... Menselijk? Oh ja. Wenselijk? Iets minder. Want de files worden er niet minder op. En de lucht niet gezonder. 
Woensdagfietsdag.be wil van fietsen een gewoonte maken. Want één dag per week op de trappers, maakt al een groot verschil. Voor de mobiliteit, het milieu, maar in de eerste plaats voor jezelf. Als een gazelle schiet je alle filefans voorbij, veilig in je hippe fietsplunje. Parkeerplaats? Overal. Lage-emissiezones? Laat maar komen. En die coureursbenen en fietstaille krijg je er zomaar bij. De echte VeloVedet? Dat ben jij

Schrijf je dus in voor het grootste fietspeloton van Vlaanderen op woensdagfietsdag.be en supporter mee voor één van de vijf mascottes: vijf herkenbare fietserstypes, elk met hun eigen redenen om wat vaker de fiets te nemen. 
Mieke Peeters, voorzitter van OKRA trapt mee de campagne op gang en trekt de supportersploeg 'De Veilige Vedetten'


Woensdag Fietsdag is een campagne van Cera en KBC in samenwerking met Mobiel 21 en vele partners zoals OKRA, Fietsersbond, Gezinsbond, Netwerk Duurzame Mobiliteit, Vlaamse Stichting Verkeerskunde, VELO, Bike&Co, Minderhedenforum, KVLV Vrouwen met Vaart, Landelijke Gilden, VAB en Bond Beter Leefmilieu.
Terug naar overzicht