Sportactiviteiten
Nieuws
Geen verplichte verzekering voor e-fiets met stap-ondersteuning

Geen verplichte verzekering voor e-fiets met stap-ondersteuning


Een ‘gewone’ elektrische fiets met trapondersteuning tot 25 kilometer per uur en een vermogen van maximaal 250 Watt is voor de wet gelijk aan een fiets. Maar als die fiets een zogenaamde garageknop heeft om de fiets gemakkelijker een helling op te duwen, dan is volgens FOD Economie een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid voor motorvoertuigen verplicht. Samen met 13 andere organisaties sporen we de overheid aan om de wetgeving hierrond te optimaliseren.


Lees het adviesOndertekenaars: Mobiel 21, Bike & Co, Fietsberaad Vlaanderen, FIETSenWERK, Fietsersbond, Mobiel vzw, Netwerk Duurzame Mobiliteit, OKRA,  PASAR, Test Aankoop, Trage Wegen, VAB, Vlaamse Ouderenraad, Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ)


Sinds oktober is er een duidelijk wettelijk kader voor deze fietsen, maar op vlak van verzekering heerste er nog wat onduidelijkheid.

Minister Peeters schept nu duidelijkheid en zei aan de twee parlementsleden dat elektrische fietsen - ook al hebben ze een garageknopje - fietsen blijven en eigenaars dus geen verplichte verzekering hoeven aan te gaan.


Lees hier het artikel uit 'Het Laatste Nieuws'.

Terug naar overzicht