in de kijker
Voorbije activiteiten 2018
Activiteiten motorclub 2018

Voorbije activiteiten 2018:

 Vrijdag 19 januari - Nieuwjaarsreceptie.
Het was afgelopen vrijdag een fijne samenkomst ter gelegenheid van onze ondertussen traditionele nieuwjaarsdrink. Er kon weer wat bijgepraat worden over de kinderen, kleinkinderen het motorsalon de nieuwigheden van de technieken, enz. Kortom gespreksstof genoeg, het was ook al even geleden. Nu kon de wederhelft ook eens kennismaken met de andere leden van de groep. Van bij het aperitief werden al plannen gesmeed voor volgende uitstappen en reizen. Het was een gezellige avond, voor herhaling vatbaar. Er staat een BBQ gepland om het eens in de zomer over te doen, info volgt later.


• Zaterdag 3 februari - Opleiding gps voor motards.
Deze gps les werd vandaag zeer professioneel gegeven. Iedereen was dan ook een en al aandacht. Onze leraar van dienst, René Vermeulen heeft dat puik gedaan waarvoor onze dank. Het was niet makkelijk om dat voor zo een breed publiek te doen. Nu oefenen en nogmaals oefenen. Na afloop stond iedereen van ongeduld te trappelen om hun eerste rit van het jaar te kunnen uitstippelen.


• Zaterdag 3 maart - EHBO voor motorrijders.
De EHBO les werd nauwlettend gevolgd. Er werden diverse technieken voor personen in nood uit de doeken gedaan en meer specifiek voor motorrijders. We hebben dan ook heel wat levensreddende tips meegekregen. Nu hoeven we niet meer hulpeloos toe te kijken bij een ongeval. De Powerpoint en de deskundige uitleg van Waldemar maakten het allemaal duidelijk? De cursus was dan ook op maat van de motards gemaakt.


• Zondag 25 maart - Dag van de motorrijder.
Deze morgen een uur vroeger uit de veren en temperaturen beneden het vriespunt, enfin chapeau voor de 18 motards die het zomeruur en de temperatuur trotseerden. Die werden dan ook  prompt beloond want het werd een prachtige dag met een heerlijk zonnetje. Na de theorie en de EHBO inlichtingen volgde het slalom parcour. Ondertussen werd bijgepraat. Na de inwendige mens van onze nationale trots “frietjes met mayo” voorzien te hebben, vertrokken we in groep voor onze eerste rit dit jaar. Het was een bochtig ritje, ideaal  om het motorgevoel terug in de vingers te krijgen. De eerste stop in Alken op terras bij café Sportwereld in het zonnetje. Na de koffie, wat fris en de moppen van onze André Van Duin, ging de rit verder langs bossen en bochtige wegen, naar ons eindpunt in de Ploeg te Diepenbeek. Daar werd afgesloten met een leuke babbel bij een lekkere koffie.
• Dinsdag 17 april - Bloesemrit.
Wie had deze morgen kunnen vermoeden dat de opkomst zo talrijk zou zijn. Zomaar eventjes 90 motards die zich present gaven. Eieren naar de Clarissen dragen helpt blijkbaar nog steeds. De zon was al vroeg van de partij, de bloesems hadden ook hun best gedaan want heel Haspengouw stond in de bloei. Dan moet er niet bij verteld worden dat de omgeving adembenemend was. Het vormde een glimlach op je gezicht om zoveel mooie kleuren te zien. Vanaf ons vertrekpunt, via kronkelende wegen met bloesems omgeven, naar OKRA-Borgloon in Bommershoven. Die dachten dat er een invasie binnenkwam, zoveel motorrijders. Ter plaatsen werd het inwendige van de mens versterkt met soep, broodjes enz. Nadat mens en machine er weer klaar voor waren,  op richting de Bottelarij in Ulbeek. Deze stop was bijzonder welkom om het stof door te spoelen en bij te praten. Nadien het laatste traject van de rit, richting de Ploeg in Diepenbeek. Daar wachtte ons een lekkere tas koffie of wat fris om de rit nog even door te spoelen en nog wat na te kaarten over deze prachtige dag. Niemand was dan ook gehaast om naar huis te gaan. Langs deze weg danken we onze Antwerpse OKRA-motorvrienden voor de talrijke opkomst. Ook een dank aan onze voorrijders die dit weer in goede banen wisten te leiden.

Klik op de foto voor meer foto's

 
• Dinsdag 1 mei - Sint Gerardus tour.
De weergoden waren vandaag ook Sint Gerardus gunstig gezind. De OKRA-motards waren dan ook weer talrijk vertegenwoordigd. Na het inlezen van de GPS en een tasje koffie gingen we 'en route'. Via bochtige wegen naar onze eerste stop in Overpelt. Na het inwendige van de mens versterkt te hebben, vervolgde de rit via bossen en heide naar de markt van Sint-Truiden. Na ook daar koffie of wat fris genuttigd te hebben, ging het verder binnendoor richting Diepenbeek. Daar werd nagekaart over de prachtige rit. Niemand was gehaast huiswaarts te keren en er werden al volop plannen gesmeed voor een volgende uitstap. We kijken er weer naar uit.


• Dinsdag 22 mei - OKRA Pelgrimeert naar Scherpenheuvel.
Ondanks het minder goede weer dat ze voorspelde, waren er toch een 42 motoren present. Proficiat voor de talrijke opkomst deze morgen. Een half uur vroeger dan gewoonlijk vertrokken we want we werden verwacht. Via kronkel en binnenwegen naar de basiliek te Scherpenheuvel. Er waren heel wat gelovigen die aan de viering deelnamen. Vanuit alle hoeken van Limburg kwamen ze afgezakt voor de OKRA-viering en zegening van onze stalen rossen. Ja onze Eerwaarde Heer Giel, Proost van OKRA, was zeer tevreden en liet dat ook blijken tijdens de zegening van onze motoren. Daarna kregen we nog de absolutie van bovenaf, met volle bakken viel het eruit. Maar dit kon ons niet deren. Het was weer een fijne rit en een mooie dag. Er was één voordeel met de regen, het stof was weg, ja je kan niet alles hebben hé!

Klik op de foto voor meer foto's


• 
Zondag 27 mei - Aspergetochten.
Iedereen bedankt voor de talrijke opkomst aan de aspergetochten ten voordele van Tandem Diepenbeek. Ook een dank je wel aan de voorrijders, die hebben dat weer prima gedaan. Een route via landelijke wegen, de muizenberg naar petit Lourdes in Bassenge. De andere via statige lanen naar Zolder. Onderweg verpozen aan een terrasje bij klein Lourdes in Bassenge.
• Woensdag 30 mei - Saff tour.
De opkomst was ook dit jaar weer geweldig aan de basis in Brustem. De OKRA-motards waren ook goed vertegenwoordigd
Na  de inschrijving vertrok de rit richting Engis, Aywaille  naar Durbuy. Daar aangekomen, tijd voor wat bij te praten en de de innerlijke mens te verstevigen. Terrasjes waren er genoeg en er was voor ieder wat wils. Bij wat fris gezellig napraten over het mooie landschap met zijn vergezichten. Via glooiende en kronkelende wegen keerden we terug naar de basis. Aangekomen in Brustem werd er nagekaart over de rit. Weer genoeg thema's. Ook de gesteldheiden van de wegen kwam er ter sprake. Vermoedelijk hebben we een deel van het testparcour van Monroe (schokdemper St-Truiden) gereden hebben, amai onze rug! Enfin het was een mooie rit en we hebben er van genoten. De weergoden waren ons gunstig gezind, tegen alle voorspellingen in.
• Maandag 4 tot vrijdag 8 juni - meerdaagse reis naar Ieper.
De eerste groep is weer veilig terug thuis, tijd om na te kaarten. Maandag 4 juni vertrokken we via binnenwegen naar de leeuw van Waterloo, onze tussenstop. Nadat mens en machine er klaar voor waren ging het verder via een been-strek-stop onderweg naar onze eindbestemming Ieper. Na een verfrissing kregen we een heerlijk 3 gangen menu voorgeschoteld. Dat zou de rest van de week ook zo zijn. Samen met het uitgebreid ontbijt hadden we krachten genoeg om onze machine's recht te houden.
We hebben door mooie steden en over glooiende landschappen gereden, mooie dorpen doorkruist en bezienswaardigheden met prachtige vergezichten aanschouwd. Langs deze weg ook bedankt aan onze tweede voorrijder Hubert. We hadden zelfs een jarige onder ons, proficiat Johny. Kortom een fijne motorreis, we hebben er allen van genoten.

Klik op de foto voor meer foto'sMaandag 25 tot vrijdag 29 juni - meerdaagse reis naar Ieper.
Ook de tweede groep is alweer veilig terug thuis, tijd om na te kaarten. Vorige maandag vertrokken we in een stralend zonnetje naar de leeuw van Waterloo. Onze eerste tussenstop en via glooiende wegen kwamen we aan in Flanders Lodge. We hebben het Heuvelland doorkruist, over kronkelwegen gereden naar Boulogne Sur Mere en  Cap Blanc. We hebben voor het Belgisch elftal gesupporterd in de kantine van de golf, en dat het geholpen had . Ook een route  naar de vestigingsstad Valenciennes stond op ons programma. En via binnenwegen terug naar onze contreien. Mooie route's, lekker eten en het was weer fijn met de groep OKRA-vrienden erop uit te trekken. Kortom alweer een prachtige motorvakantie en ons goed geamuseerd.

Klik op de foto voor meer foto's• 
Donderdag 12 juli - Amstel Gold race toer.
Afgelopen donderdag veel volk daar op de parking in Maasmechelen voor de Amstel gold race te rijden. Iedereen kent deze wielerklassieker wel. We waren met 30 motoren en er waren weer nieuwe gezichten en motoren bij. 
Langs deze weg welkom aan de nieuwe leden, en sommige proficiat met de nieuwe aanwinst. Na de briefing vingen we de rit met 4 groepen aan. Via berg en dal naar onze  koffiepauze op een 80 km. Het volgende deel van rit via bosrijke wegen naar de tweede stop. Nadien het laatste deel van de rit over heuvelkammen met prachtige vergezichten. De rit werd afgesloten in het hemelke (een toepasselijke naam). We hebben gereden onder een stralend zonnetje en genoten van deze prachtige rit. We hebben het parcours van de wielervedetten editie 2018 gereden. Geen ronkende namen, maar wel ronkende motoren en zoemende turbines.

Klik op de foto voor meer foto's


• Woensdag 8 augustus - augustusrit biermuseum & taartenbakkerij.
Er verschenen niet minder dan 45 motoren voor ons augustusritje. Misschien dat de naam biermuseum en taartenbakkerij er voor iets tussen zaten. Na een welkomstwoord en een korte briefing, begonnen we eraan in 4 groepen. Via kronkelende binnenwegen naar Eupen waar een lekkere koffie op ons wachtte. Vervolgens langs panoramische uitzichten naar het biermuseum te Rodt. Een mooie locatie met heel wat bieren, je zou zat worden enkel door de diversiteit te zien. Nadat we er klaar voor waren, vervolgde de route naar een heuse taarten bakkerij in Theux. Een welgekomen stop voor onze zoetebekken, en dat ze genoten hebben. Via heuvelruggen en binnenbanen naar de 'Pauze' het einde van de rit. De weergoden waren ons gunstig gezind en iedereen had er weer met volle teugen van genoten.

Klik op de foto voor meer foto's
 

• Vrijdag 17 augustus - Rit OKRA-motorvrienden Antwerpen

Klik op de foto voor meer foto's

• Dinsdag 28 augustus - BBQ 5-jarig bestaan van de motorclub.
Dinsdag 28 augustus zat het jeugdhuis in Schoonbeek tjokvol voor het 5-jarig bestaan van de OKRA-motorclub. De OKRA-motorclub vierde het 5-jarig bestaan samen met OKRA-Schoonbeek op kermisdinsdag. Na de verwelkoming schoven zowaar 140 personen aan bij de barbecue. Overal blije gezichten want er moest bijgepraat worden. Het was een kleurrijke bende in het jeugdhuis. Er werd zelfs nog een toneelstuk opgevoerd en de voorzitter van de motorclub werd bedankt met een mooie gedenkplaat! Dankjewel Berto voor de drijvende kracht te zijn achter onze motorclub.

Klik op de foto voor meer foto's


• 
Vrijdag 14 tot zaterdag 22 september - Corsica, een echt droomeiland voor motorrijders.
Niet enkel omwille van zijn aangenaam klimaat en zijn prachtige natuur, maar vooral voor zijn wegen die zich kronkelen door de bergmassieven. Bochten, bochten en nog eens bochten, een recht stuk van 500m is er zeldzaam. Kortom de ideale biotoop voor de motorrijder.

Het aanvatten van dit avontuur begon op 14 september. Vanuit Bilzen werd het een goede 1100 km afhaspelen richting Corsica met onderweg twee overnachtingen, eentje in Duitsland en eentje op de overzetboot van Italië naar Corsica. Onnodig te vermelden dat het een leuke bedoening moet geweest zijn want het enigste wat we te horen kregen was; "what happens on the boat, stays on the boat".
Proficiat aan Heidi die het als enigste duopassagier aandurfde om deze tocht samen met deze zachtaardige-stoere-bikers aan te gaan.

Andere duozitters, en voor degene die er tegenop zagen om de overtocht te wagen, waren inmiddels onderweg met het vliegtuig. Zij zouden op het eiland de motorclub vervoegen met een gehuurde motor of scooter. Zo zouden ook zij ten volle kunnen genieten van de ritten die er gepland stonden.

Na drie dagen het eiland intensief te hebben verkend, stonden er meer dan 500 kilometers extra op de teller.
Nog enkele dagen genieten van de omgeving en dan was het weer de terugweg aanvatten met de motor, en voor de andere het vliegtuig weer op. Alle deelnemers kunnen moe maar voldaan terugkijken op een meer dan geslaagde vakantie.

Via deze weg willen we Berto en Lutgarde van harte bedanken voor hun voortreffelijke begeleiding.

Wie weet wat ons volgend jaar te wachten staat. We kijken er alleszins naar uit!

Klik op de foto voor meer foto's om nog even weg te dromen van hun avontuur.


• Vrijdag 12 oktober - Oktoberrit Achelse Kluis.
Het was heel druk deze morgen aan ons meetingpoint bij ESSO Bruno. Zowaar 47 motards hebben aan ons ritje deelgenomen. De rit voerde ons via binnenwegen naar de koffiestop in Leopoldsburg, vervolgens noordwaarts van de provinciegrens en Nederland naar de kluis te Achel. Na  de inwendige versterking en bijgepraat te hebben, vervolgde de rit naar de afsluiter in Lanaken. Wat hebben we weer genoten en de weergoden waren ons gunstig gezind.

Klik op de foto voor meer foto's
activiteiten