in de kijker
Motorclub
Activiteiten motorclub 2018

(wijzigingen zijn mogelijk)
 19 januari - Nieuwjaarsreceptie.
 3 februari - GPS les.
 25 maart - Dag van de mottorrijder (behendigheidstesten)
 17 april - Bloesemrit Bommershoven.
 1 mei - Sint Gerardus Diepenbeek.
 20 mei - Paljaskesrit Bocholt
• 22 mei - OKRA pelgrimeert te Scherpenheuvel met aansluitend motorzegening.
 27 mei - Aspergerit Schoonbeek.
 30 mei - Saff tour.
 3 juni - Leuke missie tour Genk.
 4/08 en 25/29 juni - meerdaagse reis Ieper. (VOLZET)
• juli - rit.
• augustus - verbroederingsrit motorclub OKRA-Antwerpen.
• 16 tot 23 september - meerdaagse reis Corsica (met de moto) 
  15 tot 20 september (ter plaatsen huurmotoren) (beide VOLZET).
• september - rit (datum nader te bepalen).
• oktober - rit (datum nader te bepalen).
• november - rit (datum nader te bepalen).

Vragen, opmerkingen of suggesties zijn altijd welkom: vanbrabantberto@hotmail.com Onze clubleden worden automatisch op de hoogte gebracht per mail met de juiste richtlijnen. Wens je ook deel uit te maken van onze motorclub? Laat het ons weten: eric.hulsmans@okra.be 
Je kunt ook lid worden van hun facebookpagina (let wel deze facebookpagina is een gesloten groep, wens je er deel van uit te maken, stuur dan een bericht naar: ludo.parthoens@telenet.be).


Voorbije activiteiten 2018:

 Vrijdag 19 januari 2018 - Nieuwjaarsreceptie.
Het was afgelopen vrijdag een fijne samenkomst ter gelegenheid van onze ondertussen traditionele nieuwjaarsdrink. Er kon weer wat bijgepraat worden over de kinderen, kleinkinderen het motorsalon de nieuwigheden van de technieken, enz. Kortom gespreksstof genoeg, het was ook al even geleden. Nu kon de wederhelft ook eens kennismaken met de andere leden van de groep. Van bij het aperitief werden al plannen gesmeed voor volgende uitstappen en reizen. Het was een gezellige avond, voor herhaling vatbaar. Er staat een BBQ gepland om het eens in de zomer over te doen, info volgt later.


• Zaterdag 3 februari 2018 - Opleiding gps voor motards.
Deze gps les werd vandaag zeer professioneel gegeven. Iedereen was dan ook een en al aandacht. Onze leraar van dienst, René Vermeulen heeft dat puik gedaan waarvoor onze dank. Het was niet makkelijk om dat voor zo een breed publiek te doen. Nu oefenen en nogmaals oefenen. Na afloop stond iedereen van ongeduld te trappelen om hun eerste rit van het jaar te kunnen uitstippelen.


• Zaterdag 3 maart - EHBO voor motorrijders.
De EHBO les werd nauwlettend gevolgd. Er werden diverse technieken voor personen in nood uit de doeken gedaan en meer specifiek voor motorrijders. We hebben dan ook heel wat levensreddende tips meegekregen. Nu hoeven we niet meer hulpeloos toe te kijken bij een ongeval. De Powerpoint en de deskundige uitleg van Waldemar maakten het allemaal duidelijk? De cursus was dan ook op maat van de motards gemaakt.


• Zondag 25 maart - Dag van de motorrijder.
Deze morgen een uur vroeger uit de veren en temperaturen beneden het vriespunt, enfin chapeau voor de 18 motards die het zomeruur en de temperatuur trotseerden. Die werden dan ook  prompt beloond want het werd een prachtige dag met een heerlijk zonnetje. Na de theorie en de EHBO inlichtingen volgde het slalom parcour. Ondertussen werd bijgepraat. Na de inwendige mens van onze nationale trots “frietjes met mayo” voorzien te hebben, vertrokken we in groep voor onze eerste rit dit jaar. Het was een bochtig ritje, ideaal  om het motorgevoel terug in de vingers te krijgen. De eerste stop in Alken op terras bij café Sportwereld in het zonnetje. Na de koffie, wat fris en de moppen van onze André Van Duin, ging de rit verder langs bossen en bochtige wegen, naar ons eindpunt in de Ploeg te Diepenbeek. Daar werd afgesloten met een leuke babbel bij een lekkere koffie.
• Dinsdag 17 april - Bloesemrit.
Wie had deze morgen kunnen vermoeden dat de opkomst zo talrijk zou zijn. Zomaar eventjes 90 motards die zich present gaven. Eieren naar de Clarissen dragen helpt blijkbaar nog steeds. De zon was al vroeg van de partij, de bloesems hadden ook hun best gedaan want heel Haspengouw stond in de bloei. Dan moet er niet bij verteld worden dat de omgeving adembenemend was. Het vormde een glimlach op je gezicht om zoveel mooie kleuren te zien. Vanaf ons vertrekpunt, via kronkelende wegen met bloesems omgeven, naar OKRA-Borgloon in Bommershoven. Die dachten dat er een invasie binnenkwam, zoveel motorrijders. Ter plaatsen werd het inwendige van de mens versterkt met soep, broodjes enz. Nadat mens en machine er weer klaar voor waren,  op richting de Bottelarij in Ulbeek. Deze stop was bijzonder welkom om het stof door te spoelen en bij te praten. Nadien het laatste traject van de rit, richting de Ploeg in Diepenbeek. Daar wachtte ons een lekkere tas koffie of wat fris om de rit nog even door te spoelen en nog wat na te kaarten over deze prachtige dag. Niemand was dan ook gehaast om naar huis te gaan. Langs deze weg danken we onze Antwerpse OKRA-motorvrienden voor de talrijke opkomst. Ook een dank aan onze voorrijders die dit weer in goede banen wisten te leiden.

Klik op de foto voor meer foto's

 
• Dinsdag 1 mei - Sint Gerardus tour.
De weergoden waren vandaag ook Sint Gerardus gunstig gezind. De OKRA-motards waren dan ook weer talrijk vertegenwoordigd. Na het inlezen van de GPS en een tasje koffie gingen we 'en route'. Via bochtige wegen naar onze eerste stop in Overpelt. Na het inwendige van de mens versterkt te hebben, vervolgde de rit via bossen en heide naar de markt van Sint-Truiden. Na ook daar koffie of wat fris genuttigd te hebben, ging het verder binnendoor richting Diepenbeek. Daar werd nagekaart over de prachtige rit. Niemand was gehaast huiswaarts te keren en er werden al volop plannen gesmeed voor een volgende uitstap. We kijken er weer naar uit.


• Dinsdag 22 mei - OKRA Pelgrimeert naar Scherpenheuvel.
Ondanks het minder goede weer dat ze voorspelde, waren er toch een 42 motoren present. Proficiat voor de talrijke opkomst deze morgen. Een half uur vroeger dan gewoonlijk vertrokken we want we werden verwacht. Via kronkel en binnenwegen naar de basiliek te Scherpenheuvel. Er waren heel wat gelovigen die aan de viering deelnamen. Vanuit alle hoeken van Limburg kwamen ze afgezakt voor de OKRA-viering en zegening van onze stalen rossen. Ja onze Eerwaarde Heer Giel, Proost van OKRA, was zeer tevreden en liet dat ook blijken tijdens de zegening van onze motoren. Daarna kregen we nog de absolutie van bovenaf, met volle bakken viel het eruit. Maar dit kon ons niet deren. Het was weer een fijne rit en een mooie dag. Er was één voordeel met de regen, het stof was weg, ja je kan niet alles hebben hé!

Klik op de foto voor meer foto's
[animate output image]

Info motorclub OKRA-Limburg

Beste motorvrienden,

Na de regio’s Oost-Vlaanderen en Antwerpen is nu ook OKRA-Limburg in 2014 van start gegaan met een heuse motorclub voor 55-plussers.

Dat dit meteen een schot in de roos was mocht blijken uit de enorme belangstelling.
De club is inmiddels uitgegroeid tot een enthousiaste menigte van wel meer dan 100 kranige motards.

Hun activiteiten gaan van korte tourritten, dagtrips tot meerdaagse reizen. Ze schuwen zelfs niet om culturele uitstapjes of samenkomsten te organiseren, zelfs zonder motor. Kortom een hechte vriendenclub die mag rekenen op een meer dan ijverige voorzitter Berto Vanbrabant.

Berto draagt volgende regels hoog in het vaandel.
Het touren met OKRA moet voor elke motard haalbaar zijn waaraan iedereen vooral heel veel plezier beleeft.
En dit met volgende regels in acht tenemen:
Lid zijn van OKRA (23 euro per jaar) en OKRA-sport (8 euro per jaar -> dit bedrag is trouwens terug te vorderen via het ziekenfonds)!
• Mogelijkheid tot de aankoop van een herkenbaar OKRA-fluo vestje met ritsluiting (10 euro)!
• Aangepaste snelheden met regelmatige tussenstops (lange vermoeiende ritten zijn niet meer aan ons besteed)!
• Het rijden in baksteenformaat!
• Alle ritten zijn met voorrijder en op voorhand uitgestippeld.
• Langere kolonnes van meer dan 12 motoren worden opgesplitst!
• Er wordt enkel met droog weer gereden. Het kan dus gebeuren dat geplande ritten de dag voordien worden uitgesteld of afgelast. Hiervan worden leden per mail op de hoogte gebracht!
• Daar we weersafhankelijk zijn, kunnen ritten ook recentelijk gepland worden!
• Geplande activiteiten worden per mail aan de motorclubleden en op deze pagina kenbaar gemaakt!
• Type van motor speelt geen rol, zolang deze maar technisch perfect in orde is en verzekerd!
• Een gezond verstand in een gezond lichaam met het motorhart op de juiste plaats!
• Alcohol en rijden gaan niet samen.
• Samen uit samen thuis!

Kan ook jij je hierin vinden dan ben je van harte welkom.
Wens je onze enthousiaste motorclub te vervoegen en op de hoogte te blijven van hun activiteiten?
Laat het ons weten eric.hulsmans@okra.be 

Wens je meer info over de motorclub?
Contacteer dan de voorzitter:
Berto Vanbrabant
0486/10 19 57
vanbrabantberto@hotmail.com

Voor meerdere foto's, klik in de rubriek Foto's
activiteiten