Voordracht: "100% ijs - Antarctica" Het belang van de Zuidpool voor ons klimaat... en voor de Belgen
op 22/4/2014 om 14.00 uur
Programma:

Johan Lambrechts neemt je mee naar het koudste, ijzigste, winderigste en droogste continent ter wereld: Antarctica ofwel de Zuidpool.

Nergens anders heeft de natuur zo’n onvoorstelbare proporties: 4.000 kilometer sneeuw en ijs, soms in een laag tot 4,5 kilometer dik, temperaturen die kunnen dalen tot 85 graden onder nul, blizzards, onpeilbare onderaardse meren. Nergens anders ben je zo van de wereld.

Gekruid met veel anekdotes en rijkelijk geïllustreerd met audio- en beeldmateriaal (bijna 100 beelden in kleur en zwart/wit)  hoor en zie je tijdens dit belevingsverhaal het spannende relaas van de avontuurlijke Belgische exploratie van Antarctica, van pionier Adrien de Gerlache en zijn Belgica-expeditie (1897) tot de nieuwe Prinses Elisabethbasis.

Daarna focust deze professioneel verzorgde lezing op de rol van Antarctica als het klimaatgeheugen van onze planeet en als thermometer en barometer van de gezondheidstoestand van de aarde. Tenslotte gaan we dieper in op het cruciale belang van het continent in de problematiek van de opwarming van de aarde. Zo hoorde, voelde en zag je de Zuidpool nog nooit!

Een voordracht die past binnen het OKRA-jaarthema “ik vind de aarde leuk”.

Johan Lambrechts is reisjournalist en auteur van verscheidene boeken over de Zuidpool. Hij was zelf al meerdere keren op Antarctica.

Locatie:
Feestzaal Christelijk Ziekenfonds
Platte-Lostraat 541
3010 Kessel-Lo
Prijs:
Leden :Prijs: 5,00 euro
Niet leden: Prijs: 6,00 euro
Voor bijkomende informatie en vragen:
oostbrabant@okra.be
OKRA Oost-Brabant